top of page

2017/2018 рік німецької мови в Україні


Про це оголосили в Берліні на спільній прес-конференції за підсумками двохсторонніх переговорів голови МЗС України Павло Климкін та ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер,-інформує кореспондент Укрінформу в Німеччині.

Я особисто дуже підтримую ідею зробити наступний навчальний рік Роком німецької мови в Україні та Роком української мови в Німеччині", - заявив Климкін.

Він зазначив, що справа йде не про календарний, а про навчальний рік, так що старт цьому Року планується почати в середині 2017 року.


Я сподіваюсь, що ми проведемо успішні Роки наших мов наступного навчального року,- сказав зі свого боку Штайнмайер.


У той же час, Климкін висловив подяку за постійну підтримку, яку МЗС ФРН робить кафедрі україністики в університеті Грайфсвальда.


Загалом, у гуманітарному блоці питань, які були у порядку денному переговорів, були названі шляхи, як  дійсно зблизити українців та німців.Під час переговорів ми обговорили те, як підсилити людські контакти для того, щоб німці почували себя по-справжньому вдома в Україні, а українці почували себя по-справжньому вдома в Німеччині, - сказав Климкін, висловивши надію, що вже найближчим часом українці

зможуть їздити в ЄС без віз.

bottom of page